суббота, 23 января 2021 г.

Імміграція в Канаду. Провінційні програми Канади

 Крім загально імміграційної програми Канади Express Entry, існують і так звані провінційні імміграційні програми – (Provincial Nominee Program (PNP), які дозволяють номінантам від провінцій, іммігрувати в Канаду поряд з кандидатами, які отримали відбіркові сертифікати за вищевказаною програмою Express Entry.


  У цій статті ми постараємося розглянути тенденції розвитку процесу імміграції в Канаду за провінційними імміграційними програмами. На основі аналізу змін, що відбулися в 2017-му році, у більшісті провінційних імміграційних програм, а головне, зробивши необхідні висновки, є можливість правильно продумати і здійснити план дій в 2018-му році, коли будуть відкриватися нові квоти і з’явиться можливість скористатися одним із запропонованих варіантів імміграції в Канаду. На сторінці нашого сайту – http://lcm-company.com/canada/provincial-nominee-programs , Ви зможете дізнатися особливості провінційних імміграційних програм.
  Всі дії уряду і, зокрема, імміграційного міністерства Канади здійснюються в рамках наміченої командою Джастіна Трюдо, програми, яка навряд чи зміниться до парламентських виборів, призначених на жовтень 2019-го року.
 

PNP дозволяють провінціям і територіям Канади, незалежно від федеральних імміграційних служб, відбирати потенційних іммігрантів для номінацій від своїх провінцій і здійснювати оформлення пакету імміграційних документів на федеральному рівні, з числа кваліфікованих фахівців, випускників канадських навчальних закладів та приватних підприємців. Отримання номінації за провінційною програмою дає її власнику додатково 600 балів в рамках системи відбору програми Express Entry.
  Деякі напрямки PNP, використовують подачу імміграційних документів за федеральною програмою Express Entry, як обов’язкову проміжну інстанцію для подальшої номінації по провінційним програмам. Інші ж напрямки, які відділені від Express Entry, отримали назву базових потоків. Ці потоки можуть становити особливий інтерес для осіб, які в даний час не мають права на імміграцію в Канаду через програму Express Entry, хоча це не виключає того, що кандидати, які подали свої заяви за програмою Express Entry, можуть отримати можливість іммігрувати в Канаду через базовий потік PNP.
  Згідно з прийнятими планами, уряд Канади поставило завдання залучити в цьому році до 54 000 нових постійних жителів через PNP.


  Саскачеван
  Аналіз провінційної імміграційної програми провінції Саскачеван дозволяє сказати, що в 2017-му році, ця провінція внесла помітні зміни в набір, в категорії кваліфікованих робітників, відкривши додаткові можливості для більшого числа потенційних іммігрантів.
  Дві підкатегорії цієї провінційної програми дозволили заявникам, які кваліфікувалися на умовах цих номінацій, подавати імміграційні заявки, не маючи реального запрошення на роботу. За умови, що вони мали необхідну кваліфікацію по затребуваним спеціальностями.
  В кінці липня 2017-го року, цей список був розширений і включив в себе більше 40 професій. У той же час категорія Express Entry була відкрита для прийому 600 нових заявок. Ці вакансії були заповнені протягом декількох днів, що є стандартною практикою.
  9 серпня 2017-го року імміграційна програма провінції відкрила для прийому нових 1200 вакансій, і ці позиції були заповнені протягом одного дня. В кінці серпня, провінція Саскачеван збільшила річну квоту для прийому імміграційних заяв підкатегорії Express Entry з 1700 до 2600


  Нова Шотландія
  Як і програма провінції Саскачеван, провінційна програма Нової Шотландії – (Nova Scotia Demand: Express Entry (NSDEE) має затверджений список спеціальностей і працює за принципом «першим прийшов, першим отримав». При цьому не потрібен, оформлений через Міністерство Праці Job offer, але потенційні кандидати повинні мати активний профіль в програмі Express Entry і відповідати іншим критеріям NSDEE.
  11 жовтня 2017-го року програма провінції Нова Шотландія відкрила 300 нових вакансій, і набір був закритий в той же день.
  Програма NSDEE розрахована на періодичне відкриття нових вакансій, оскільки влада Нової Шотландії прагне прийняти оптимальну кількість нових іммігрантів, здатних швидко забезпечити заповнення вакансій, по затребуваним професіям.


  Британська Колумбія
  У період з серпня по вересень 2017 року, були відкриті понад дві тисячі запрошень для участі в провінційній програмі Британської Колумбії (BC PNP). За цей час, цілій низці кваліфікованих фахівців, студентів, випускників провінційних навчальних закладів і підприємців з числа потенційних іммігрантів, були видані сертифікати для оформлення пакету імміграційних документів, згідно з процедурою отримання статусу постійного резидента Канади.
  Британська Колумбія також продовжила проводити відбір кандидатів відповідно до опублікованого на початку року пілотного плану прийому нових іммігрантів BC PNP Tech.
BC PNP розділена на безліч категорій, ряд з яких узгоджені з федеральною системою Express Entry.


  Манітоба
  Провінція Манітоба, протягом усього року, продовжувала запрошувати кваліфікованих робітників і бізнесменів для подачі заявки на провінційну номінацію в рамках MPNP.
  15 серпня 443 кандидата і 26 вересня, додатково, 349 кандидатів отримали сертифікати для оформлення пакету імміграційних документів. Переважна більшість кандидатів були обрані з числа тих, що мають Job offer в провінції, хоча незначна частина запрошених кандидатів і не мали робочого запрошення і роботи в Канаді
  З липня 2017-го року, в рамках бізнес-програми провінції було проведено три розіграші, і в цілому 98 бізнес-кандидатів отримали відбіркові запрошення для участі в MPNP. На відміну від багатьох інших програм ця система відбору, орієнтована на бізнес, і пропонує відносно простий шлях до отримання статусу постійного резидента Канади, але безпосередньо залежить від ступеня успішності бізнесу.


  Нью-Брансвік
  Провінційна імміграційна програма провінції Нью-Брансвік, відома як Stream Market (EELMS), в 2017-му році, здійснювала прийом заяв від кандидатів, які мають право на участь у програмі, тобто тих кандидатів, які мали досвід роботи за необхідними спеціальностями
  EELMS функціонує в інтересах провінції, відповідно до яких кандидати, які мають право на імміграцію в Нью-Брансвік, попередньо подають заявки на розгляд їх кандидатур. Після чого імміграційне міністерство провінції, запрошує кандидатів з найвищим рейтингом подати імміграційні заяви на розширену провінційну номінацію.
  Такий підхід дозволив EELMS стати дуже динамічною програмою, яка покликана задовольнити потреби ринку праці провінції Нью-Брансвік.
  Цю програму варто розглядати як альтернативний варіант для кандидатів, оскільки невідомо, як можуть розвиватися вимоги програми EELMS, і скільки кандидатів вона може залучити.


  Онтаріо
  В середині липня 2017-го року, влада провінції Онтаріо, додала змін в імміграційній програмі провінції (OINP), істотно збільшивши прийняття імміграційних заяв. Це сталося в результаті інноваційної стратегії, розпочатої імміграційною службою Онтаріо, в тому числі стратегією, відповідно до якої OINP проводить відбір кандидатів з числа тих, що вже подали імміграційні заяви за федеральною програмою відбору Express Entry з досвідом роботи в областях інформаційно-комунікаційних технологій (ICT). Ці кандидати були пріоритетними для відбору, навіть якщо вони набрали менше 400 балів CRS. У звичайних умовах, провінційна програма Онтаріо запрошує тільки кандидатів з 400 або більше балами CRS із загального потоку Express Entry.
  Інші поновлення OINP включають запуск пілотного проекту, не пов’язаного з Express Entry, для робітників з досвідом роботи і високою кваліфікацією в будівельній галузі та сільському господарстві для роботи в провінції Онтаріо.
  З вересня 2017-го року провінція почала приймати онлайн заявки по бізнес-програмі, в рамках якої підтримує міжнародні корпорації, які бажають розпочати або розширити свою діяльність в Онтаріо, або придбати вже існуючий бізнес.
  А з жовтня почався прийом заяв від іноземних студентів і аспірантів, які здобули освіту в Канаді.


  Альберта
  Протягом 2017 го року, провінція Альберта випустила 4300 імміграційних сертифікатів в рамках провінційної програми (AINP).
Хоча в даний час жодна з категорій AINP не пред’являє вимог щодо обов’язкової участі в програмі Express Entry, особи, які мають сертифікат, можуть звертатися у федеральну імміграційну службу Канади за отриманням статусу постійного резидента.
  AINP складається з трьох базових потоків:
  – The Strategic Recruitment Stream призначений для менеджерів, інженерів і аспірантів;
  – The Employer-Driven Stream включає в себе три категорії претендентів: кваліфікованих робітників, випускників університетів і коледжів і робітників низької кваліфікації;
  – Self-Employed Farmer Stream – дозволяє зайнятися фермерським господарством в провінції Альберті.

Читати по темі: Освіта за кордоном


  Досить великий вибір імміграційних програм не означає простоту вирішення питання імміграції в Канаду. Важливо розуміти, що процес імміграції в Канаду, з кожним роком ускладнюється. Вимоги до кандидатів підвищуються, і конкурс серед претендентів стає вище.


  У даній статті проведений дуже поверхневий аналіз існуючих програм і будь-яка з діючих, вимагає правильного підходу і детального розуміння нюансів і умов прийому контрактних заяв. Велике значення в процесі підготовки до імміграції в Канаду   має досконалий переклад документів
​​​​ та оформлення пакету. Більше про це можна дізнатися за адресою https://prokazan.ru/evalyuirovat-diplom.


  Ну, і головний висновок, який напрошується з матеріалів цієї статті звучить так: на сьогоднішній день провінційні імміграційні програми провінцій Канади є найбільш реальним шансом знайти роботу і отримати статус постійного резидента Канади.

Комментариев нет:

Отправить комментарий