среда, 20 января 2021 г.

Місце роботи – Канада!


 Імміграційний потік в Канаду, включає в себе представників всіх професій, національностей і соціальних груп. Канадська держава вимушена стримувати і обмежувати імміграцію в свою країну, тому що бажаючих знайти своє щастя на півночі американського континенту набагато більше, ніж в змозі «переварити» навіть стрімко зростаюча економіка країни.

Канада – один з найпопулярніших міграційних напрямків, на сьогоднішній день, і цьому є кілька, досить серйозних і, так би мовити, глибинних причин.

Читати по темі імміграції: Истребование дубликатов украинских документов для Германии


  Канада – країна майбутнього


  Цивілізований світ видаляється в зовсім незрозуміле майбутнє, виблискуючи п’ятами. Сексуальна, технологічна та інформаційна революції, зробили світ таким, що уявити сьогоднішній день ще тридцять років тому, було зовсім неможливо. Час прискорив темп до такої міри, що на зміни, на які раніше були потрібні століття, сьогодні йдуть навіть не роки. Уявити, що буде з цим світом через десять років, не візьметься ніхто. Ось, наприклад, ви можете уявити, що мобільний зв’язок, в його теперішньому вигляді, відімре, ну або стане малопривабливим анахронізмом, в найближче десятиліття. Подивимося ...

  Ну, це так, ліричний відступ, до реального життя має безпосередній стосунок, тільки тим, що, незважаючи, на всю глобалізацію, технологічна, соціальна і культурна прірва між країнами буде неухильно зростати. Навіть не між країнами, а між регіонами. І ось тут постає головне питання, до якого світу буде належати, країна, територія проживання в найближчому майбутньому, і що чекає кожну конкретну людину, в тій чи іншій точці земної кулі.

  І ось в цьому сенсі, у Канади, є величезні перспективи, пов’язані навіть не з процесами глобалізації, а взагалі з процесом зміни світу. В першу чергу це пов’язано з глобальним потеплінням. Хто б там що не говорив, техногенна це проблема, або природна, пов’язана з діяльністю людини, або що не пов’язана, надумана, або серйозна, але факт, залишається фактом, клімат на планеті змінюється. І, внаслідок зміни клімату, можуть дуже серйозно змінитися природні зони. В першу чергу, на людство будуть «наступати» пустелі і океани. Багато давно обжитих людиною місць, стануть непридатними для проживання. І це стосується дуже густонаселених регіонів. Екваторіальна Африка, Південна і Південно-східна Азія цілком можуть зіткнутися з гострим браком прісноводних ресурсів. Там і сьогодні, питної води серйозно не вистачає. З підвищенням загальносвітової температури на 5 градусів, це стане проблемою колосального масштабу.

Ті ж самі 5 градусів підвищать рівень світового океану до такої міри, що не один мільйон квадратних кілометрів родючої суші підуть під воду. І це, теж спровокує міграцію глобального масштабу, причому першими під воду почнуть іти країни Північної Європи.
  Ситуація ж, в канадських широтах, навпаки, буде розвиватися за іншим сценарієм. Зона помірного клімату буде просуватися на північ, роблячи суворі північні краї більш придатними для життя. А кількість природних прісноводних ресурсів, які в майбутньому будуть цінуватися на вагу золота, дозволить розміститися на території Канади значній частині населення планети.
  Те ж саме, стосується, взагалі, і Сибіру. Різниця, тільки в тому, що канадська держава веде розумну осмислену політику, що дозволяє безпроблемно інтегруватися в умови, що змінюються, а Росія навпаки ж, намагається закритися від усього світу. Що з цього вийде, побачимо.

Читати по темі: Переклад документів для імміграції до Канади


  Місце роботи – Канада

Читати по темі: Довідка про несудимість для Канади.

  Але майбутнє, на те і майбутнє, що особливо в нього не зазирнеш, ситуація може розвиватися і всупереч прогнозованому сценарію. Тому поговоримо про сьогодення. Канада, рідко стає приголомшливим ньюсмейкером, але справи в ній йдуть, дай Боже кожному. Спокійна країна, зважені закони, людяна інфраструктура, грамотний соціальний захист, високий рівень освіти, все це разом робить Канаду практично ідеальною країною для проживання. І для роботи.
  Канадська економіка, не ставить світових рекордів, за темпами зростання, та й нікому вони не потрібні, в Канаді, ці рекорди. Не заради усіляких рекордів та іншої помпезної мішури, живе ця країна. Канадська економіка гармонійно і планомірно розвивається, залучаючи до своїх лав, щорічно, тисячі робочих рук з усього світу. І маючи в своєму розпорядженні величезні площі малоосвоєних територій, має можливість істотно нарощувати цей процес.
  Канада, на відміну від безлічі інших розвинених країн, намагається залучати до своїх лав з числа іммігрантів, не дешеву робочу силу, а хороших фахівців робітничих професій, забезпечуючи їх хорошим, навіть за канадськими мірками заробітком. Будівельники і механіки, далекобійники і нафтовики, медсестри і швачки, ось неповний перелік спеціальностей, які не потребують вищої освіти, але при цьому затребуваних в Канаді.
  І якщо ми вже торкнулися теми майбутнього, що загрожує загальною роботизацією виробничого процесу, то потрібно відзначити величезну роль канадських профспілок, що проводять грамотну боротьбу за збереження робочих місць. Це не означає, що Канада буде противитися прогресу, це означає, що в міру витіснення роботами людей з конвеєрів промислових підприємств, буде проводитися перенавчання за державними програмами і створення робочих місць спеціально замість втрачених.

Взагалі канадська держава, я б так сказав, дуже дбайливо ставиться до своїх громадян. У країні, за нашими мірками, немислима безліч державних та волонтерських організацій, що сприяють соціальній адаптації людей. Потрапивши в складну життєву ситуацію, пов’язану з роботою, не пов’язану, завжди є куди звернутися, щоб отримати професійну допомогу. Канадське товариство намагається не залишати своїх співвітчизників наодинці зі своїми проблемами.


  Якщо говорити про найбільш важливі аспекти у справі імміграції в Канаду, то в першу чергу необхідно відзначити важливість знання англійської, або французької мов. Добре знання мови, практично найголовніший ключ до успіху в адаптації в Канаді. Яким би ви не були фахівцем, а вже тим більше, якщо говорити про представників робочих професій, ви не зможете постійно користуватися послугами бюро перекладів. Заробітна плата, можливість кар’єрного росту, найчастіше, безпосередньо залежать від володіння мовою. Для дуже багатьох, це стало дуже серйозною проблемою.

  Але не хочеться закінчувати на не дуже веселій ноті. Тому, скажу наступне. Канада – країна можливостей, в даний час, напевно, навіть більше, ніж США. Не претендуючи на роль світового лідера, Канада, в сенсі канадська держава і канадське суспільство, ставлять перед собою трохи інші завдання. Тому, я не здивуюся, якщо найближчим часом, за Канадою закріпиться визначення – найзручніша для життя країна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий