понедельник, 18 января 2021 г.

Імміграція до Канади

 

Високий рівень життя в Канаді, відмінні соціальні стандарти, якісна освіта і розвинена ринкова економіка спонукають жителів багатьох держав, в тому числі і громадян України, задуматися над переїздом в цю країну. Тож не дивно, що за кількістю щорічних мігрантів Канада займає лідируючі світові позиції.


  У Канаді раді кваліфікованим фахівцям
  Чи законно жити і працювати на території Канади можна лише оформивши імміграційну візу або статус постійного жителя. Перед цим на урядовому порталі Канади з питань імміграції та громадянства краще пройти спеціальний тест, який може істотно допомогти майбутньому іммігранту вибрати найбільш підходящий для нього спосіб переїзду.
  Найпопулярніший спосіб виїхати в Канаду на постійне мешкання – це програми імміграції з працевлаштування. Вони створені спеціально для залучення іноземних фахівців з різних країн для підвищення економічного потенціалу держави.
  З 2015 року, для того щоб взяти участь в програмі, потрібно заповнити спеціальну онлайн-анкету. Залежно від навичок, освіти, знання мов тощо претенденту присвоюється певна кількість очок, кількість яких і визначить, чи можете ви взяти участь в одній з програм.

Читайте по темі: Як проставити апостиль у Мінюсті


  Програми імміграції з працевлаштуванням в Канаді
  У Канаді існує три основні федеральні програми по імміграції.
  Federal Skilled Worker розрахована на залучення в країну іммігрантів на затребувані професії. Тому тут особливу увагу звертають на досвід роботи кандидата, який повинен бути не менше 1 року за останні 10 років, причому з конкретної спеціальності, на яку претендує людина. Альтернативою може стати запрошення на роботу від канадської компанії або отримання докторського ступеня в місцевому вузі.
  Також людина повинна володіти добре англійською або французькою мовою і мати освіту, що відповідає канадським стандартам. Вік кандидата теж має значення
  Варто зазначити, що для участі в цій програмі онлайн-анкета людини повинна набрати не менше 67 балів.
  Додаткові вимоги: пройти медичне обстеження, отримати довідку про відсутність судимості, мати фінансові кошти на перший час проживання в Канаді і зобов’язання не переїжджати в провінцію Квебек.
  Canadian Experience Class розрахована на іноземців, які вже тимчасово перебувають і працюють в Канаді або мають подібний досвід. За цією програмою отримати посвідку на постійне місце проживання можна, якщо ви пропрацювали в канадській компанії не менше року протягом останніх 3 років. При цьому власний бізнес і студентська підробіток не враховуються. Також потрібно знати добре англійську мову.
  Federal Skilled Trades – це програма, яка розрахована на надання ВНЖ іноземцям, які зайняті в певних видах професійної діяльності. Кандидат повинен мати досвід роботи в Канаді на необхідної спеціальності не менше 2 років протягом останніх 5 років, а також або запрошення на роботу від канадського роботодавця, або наявність кваліфікаційного сертифікату, виданого в одній з провінцій Канади. Ну і, звичайно, добре знання мови.
  Крім того, Уряд Канади дозволив більшості Провінцій приймати іммігрантів на постійне мешкання на своїх умовах. Кандидати повинні відповідати певним критеріям відбору, мати освіту і підтверджений досвід роботи за певною спеціальністю.
  Дещо відрізняється від інших провінцій законодавство канадської провінції Квебек. Для проходження імміграції, за законодавством цієї провінції, необхідне знання французької мови.

Читати по темі: Переклад документів з нотаріальним засвідченням


  Бізнесменам відкрита дорога в Канаду
  Іммігрувати в Канаду можна і у випадку вкладення грошей в її економіку.
Сума інвестицій, яка дасть можливість отримати ВНЖ, в різних провінціях різна. Наприклад, в Нью-Брансвік це 125 тис. Доларів, в Онтаріо – 5 млн доларів.
Однак для того, щоб законно жити в Канаді, мало лише вкласти ці гроші. У вас повинен бути досвід ведення бізнесу не менше 2 років, керувати власною компанією ви повинні особисто, а її статутний капітал, як правило, в кілька разів перевищує суму необхідних інвестицій.

Читати по темі: Довідка про несудимість


  Навчання в Канаді, як спосіб імміграції
  Ще один спосіб законно проживати в цій країні – вчиться в ній. Зараз в Канаді навчається близько 250 тисяч іноземних студентів.
  Крім того, якщо ви отримаєте диплом міжнародного рівня, вам буде набагато простіше отримати статус постійного жителя і знайти престижну роботу.
  Для навчання в Канаді іноземцю необхідно отримати відповідний дозвіл. Щоб отримати його, потрібно підтвердити, що у вас є гроші на навчання і проживання в країні, пройти медичне обстеження, надати довідку про відсутність судимості у своїй країні, а також підтвердити готовність покинути територію Канади після дозволеного терміну перебування.
  Для членів сімей дипломатів і іноземних військовослужбовців, а також якщо навчання займе всього півроку, такого дозволу не потрібно.

Читати по темі: Как общаться на английском легко


  Імміграція родичів
  Також громадяни Канади можуть перевезти своїх близьких родичів з інших країн. В такому випадку канадець повинен бути повнолітнім, без судимостей та знаходиться в Канаді. Також він повинен підтвердити фінансові можливості, що покривають витрати на харчування, проживання, медичне обслуговування і повсякденні потреби іммігрантів.
  Цей тип імміграції в Канаду доступний для подружжя, батьків, бабусь, дідусів і дітей-утриманців до 19 років.

Комментариев нет:

Отправить комментарий