среда, 18 ноября 2020 г.

Життя в Канаді нашими очима

 


В полеміці про питаннях еміграції, або імміграції, зламано стільки списів, що часом, неймовірно складно створити цілісну картину цього процесу. У прихильників та опонентів стільки доводів і аргументів, що адекватно зважити всі «за» і «проти», просто не виходить. Головна проблема всіх цих доводів і аргументів на те, що вони суб’єктивні. Тому в статті про імміграцію в Канаду, я постараюся вести мову про максимально простих і зрозумілих категоріях.

  Як виїхати?

  Канадська держава, в міру своїх можливостей, стимулює імміграцію. Цьому сприяє, насамперед, те, що країна володіє великими, і здебільшого, малонаселеними площами. Способів іммігрувати в Канаду існує декілька: імміграція за професійними трудовими програмами, бізнес-імміграція, самозайнятість, спонсорська імміграція, імміграція через навчання в Канаді, отримання статусу біженця.


  1. Програми трудової професійної імміграції розраховані на залучення в економіку Канади фахівців необхідних професій. Список професій досить широкий, але при цьому і вимоги досить високі. Обов’язковою вимогою є знання англійської або французької мов. В залежності від роду професії варіюються вимоги щодо досвіду роботи та кваліфікації. Вибір претендентів здійснюється на конкурсній основі, конкурс цей, досить високий.


  2. Бізнес-імміграція передбачає відкриття в Канаді свого бізнесу або інвестування коштів у вже діюче канадське підприємство. Цей спосіб підійде далеко не всім, тому, що пов’язаний зі значними витратами.


  3. Самозайнятість – залучення до життя в Канаді людей, що називається, з світовим ім’ям: спортсменів, художників, письменників, представників інших творчих професій. Зрозуміло, що цей спосіб підійде, теж, далеко не всім.


  4. Спонсорська імміграція має на увазі під собою запрошення родичів, що гарантують матеріальне забезпечення вашого проживання в Канаді. Вид на проживання надається у разі позитивного рішення міграційного департаменту Канади.


  5. Імміграція через навчання – найбільш реальний і перспективний шлях для молодих людей. Навчання в канадському університеті або інституті дає можливість не тільки отримати канадський диплом, але і за час навчання підшукати місце майбутньої роботи. Евалюація диплому - вже майже обов'язкова процедура, якщо ви вирішили зв'зати свою долю з Канадою. 


  6. Отримання статусу біженця. Отримати статус біженця вихідцям з «наших» в Канаді, практично нереально.
 

 Як бачимо, іммігрувати в Канаду, досить складно, але не неможливо. Щоб домогтися успіху, потрібно докласти чимало зусиль, але при бажанні все можливо. Тим більше, що на ринку міграційних послуг є безліч організацій, що надають допомогу в даному питанні.
 

Робота та оплата праці
  Роботи в Канаді багато, практично відсутнє безробіття, є безліч професій, на які, на ринку праці Канади, існує постійний попит. Це стосується сфери будівництва, транспорту, машинобудування, медицини. Але з однією обмовкою, все це стосується тільки тих, хто в достатній мірі володіє англійською або французькою мовами. Без знання мови в Канаді влаштуватися на роботу практично неможливо. Це важливіше навіть професійних навичок, яким би ви не були фахівцем, вимога знання мови буде першочерговим.

  Якщо говорити про оплату праці, в Канаді, як таких не існує низьких зарплат в нашому розумінні. Грубо кажучи, мінімальна зарплата становить близько півтори тисячі канадських доларів. При цьому сім’я з чотирьох осіб на життя в місяць витрачає близько тисячі, ще чотириста обійдеться оренда житла. Тобто на одну мінімальну зарплату цілком можна облаштувати життя сім’ї з чотирьох осіб. Якщо врахувати, що як правило в сім’ї працюють двоє, а зарплата у півтори тисячі є просто мінімумом, то легко зрозуміти, що переважна більшість канадських сімей особливо не потребують.

  В середньому ж, зарплати коливаються в межах трьох-чотирьох тисяч без вирахування податків. Податки залежать від роду діяльності, регіону проживання, частина податків надходять у місцеві бюджети і регулюються місцевими органами управління. У загальному й цілому на податки йде від тридцяти до п’ятдесяти відсотків зароблених грошей. При цьому всі сплачені в Канаді податки «повертаються» у вигляді облаштованої інфраструктури, соціального захисту та перспектив розвитку.


  Підводячи підсумки, сміливо можна сказати, що знайти роботу з гідною оплатою праці, в Канаді набагато легше, ніж іммігрувати в неї. Жорсткі імміграційні правила дають можливість забезпечити гідне життя практично всім громадянам Канади. Принаймні тим, хто сам цього хоче і до цього прагне.

Переклад документів для Посольства Канади в Україні можливо замовити в бюро перекладів у Київі https://translation.center/ukr.

Комментариев нет:

Отправить комментарий