четверг, 19 ноября 2020 г.

Життя в Канаді нашими очима (ч. 2)

 


Нерухомість

    Сімдесят відсотків жителів Канади мають власне житло. В основному це міські будинки і квартири в кондомініумах. У Канаді не існує як такої проблеми житла. Що купити, що зняти в оренду не складає ніяких труднощів. При цьому на ринку нерухомості предостатньо пропозицій в будь-якій ціновій категорії.

  Житло в Канаді тільки упорядковане. До забудовникам пред’являються дуже високі вимоги щодо планування і проектування. Халуп і нетрів в Канаді, в принципі, не існує.

Крім того законодавство Канади регламентує норми проживання. Наприклад, сім’я з дитиною не може жити в однокімнатній квартирі. Дитині, згідно із законодавством, необхідно надавати окрему кімнату з обладнанням спального місця. За порушення даної норми покладається дуже високий штраф.
  Вартість житла варіюється від місця знаходження. Найдорожчі будинки в центрах великих міст: Монреаля, Ванкувера, Оттави, Торонто. На периферії будинки дешевше. Ну, в цьому-то жодних військових таємниць і парадоксів не криється. Відмінності між цінами на нерухомість в різних провінціях незначні, не перевищують тридцяти відсотків.
  Канадська нерухомість, вважається дуже перспективною з точки зору вкладення коштів. Ціни на нерухомість неухильно зростають, що приваблює інвесторів вкладати гроші у все нове і нове будівництво.
  Планування забудови продумується з високою ретельністю. Всі необхідні об’єкти інфраструктури завжди знаходяться в безпосередній близькості з житловими кварталами. В цьому відношенні життя в Канаді облаштована дуже зручно, при всьому при тому, що Канада це країна великих відстаней.
 

Освіта та медицина

  Канадська держава дуже велику увагу приділяє якості освіти в університетах та інститутах, при тому, що як такої системи державної вищої освіти не існує. Для цього на певному етапі, було зроблено кілька дуже важливих кроків щодо залучення до лав викладачів вчених і фахівців зі всього світу. 

Сьогодні канадський диплом в світі цінується не менше американського та британського, при тому, що ціна освіти в Канаді, якщо порівнювати з США та Великобританією, значно дешевше.  

Пройти процес евалюації українського диплому "під ключ" для імміграційних цілей або навчання для Канади та США https://translation.center/podtverzhdenie-dokumentov-ob-obrazovanii.

  Точно так само і канадські університети зацікавлені в залученні студентів з усього світу. Уряд в міру своїх можливостей спрощує процедуру отримання студентської візи, університети розробляють все нові і нові комплексні програми, для залучення іноземних студентів.
  Як вже писалося вище, навчання, один з реальних способів імміграції в Канаду.
  Медицина в Канаді переважно страхова та наявність медичної страховки, одне з непорушних умов проживання в цій країні. Лікуватися, не маючи страховий карти в Канаді, дуже дорого. Страхові поліси медичного страхування бувають абсолютно різні, але якщо говорити конкретно, то страховка родини з чотирьох осіб в середньому обходиться близько ста канадських доларів в місяць. Що за канадськими мірками не дуже дорого.
  Іммігранти мають право отримати картку медичного страхування після трьох місяців проживання в Канаді. До цього часу бажано не хворіти. Можна звичайно купити картку комерційного страхування, але вона обійдеться значно дорожче.
  У страховий пакет, як правило, не входять стоматологічні послуги, і вартість їх у Канаді досить висока. Тому дуже часто канадські іммігранти воліють масштабні стоматологічні проблеми вирішувати на історичній батьківщині, якщо є така можливість. Практика показує, що різниця в ціні з лишком виправдовує трансатлантичний переліт.
  Також в страховку зазвичай не входять послуги невідкладної медичної допомоги, масажні та спа процедури, послуги лікарів гомеопатів.


Туризм та розваги

  В першу чергу Канада – країна хокею. Хокеєм в Канаді «хворіють» практично все. Це і спорт, і релігія і найпоширеніше проведення часу в якості відпочинку. Трибуни під час проведення матчів забиті практично завжди. Причому незалежно від того матч це НХЛ або студентської ліги. Відвідуваність хокейних матчів студентських ліг в Канаді перевищує відвідуваність більшості національних чемпіонатів у Європі.
  Але і крім хокею в Канаді досить місці, де можна приємно і з користю провести вільний час. Канада – країна величезних туристичних ресурсів. Природа Канади могутня й різноманітна. З кожним роком прокладаються все нові і нові туристичні маршрути, створюються нові національні парки, спрямовані на збереження природи в первозданному вигляді.
  Але потрібно зауважити, що туризм у Канаді справа досить дорога. Це пов’язано по-перше з віддаленістю від великих міст більшості природних об’єктів, а по-друге суворий канадський клімат, зовсім не розташовує до створення відносно дешевої готельної інфраструктури.
  Підводячи підсумки всьому вищесказаному, можна зробити висновок, що Канада не даремно знаходиться в першій трійці країн за якістю життя. Висока середня тривалість життя, низький рівень злочинності, високий середній освітній рівень, низька безробіття, все це робить Канаду країною дуже привабливою для мігрантів з усього світу. Так, потрапити в неї досить складно, але якщо ви молоді, активні, упевнені в собі вам вистачить місця під неяскравим канадським сонцем.

Переклад документів для Посольства Канади в Україні можливо замовити в бюро перекладів у Київі https://translation.center.

Комментариев нет:

Отправить комментарий