вторник, 8 декабря 2020 г.

Імміграція в Канаду або чому в Канаді жити добре (ч. 1)

Завжди мотивів для того, щоб виїхати з рідної країни багато. Насправді список можна довго продовжувати: 

- нестабільна економіка, 

- підвищена злочинність, 

- маленькі зарплати та пенсії, 

- соціальна незахищеність, 

- відсутність можливості самореалізації та багато іншого, 

та інше.  

Зрозуміло, що повністю уникнути всіх аспектів і жити в утопічно ідеальному світі, не вийде. Але зробити своє життя кращим, більш стабільним, економічно та соціально захистити себе й своїх близьких цілком реальний і здійсненний план.

Однією з найпопулярніших країн серед іммігрантів вважається Канада. І на те є багато причин. 



Канада це найкраща країна для іммігрантів, і це не просто слова. 

Організацією економічного співробітництва та розвитку постійно проводяться опитування, які показують, що приблизно з 34 країн, які беруть участь у опитуванні,  Канада займає 1-е місце. Крім того, з 2009 року організація Legatum Institute проводить щорічний рейтинг найбільш процвітаючих країн світу. Весь цей час Канада входить в топ-10.
За Індексом політики інтеграції мігрантів країна займає 3-є місце. 
1699 годин на рік працює середньостатистичний канадець, а це на 69 годин менше, ніж працюють жителі США і на 221 годину менше, ніж працюють в Україні. 
Цікавим є той факт, що зі 100% населення Канади 30%, стан яких перевищує 1 000 000 $, є або іммігрантами, або дітьми іммігрантів.
  Це пов’язано з тим, що економіка країни знаходиться в стані підйому вже не один рік. При цьому швидкозростаюча і сучасна постіндустріальна країна представляє собою величезний потенціал і необмежені можливості індивідуального розвитку. 

Незмінно з 1976 року показник безробіття становить 6,8%. У той час в Україні цей показник близько 9%. При цьому щорічно створюються сотні нових робочих місць, а середній заробіток становить близько 40 000 $ в рік. Українці заробляють рівно в 10 разів менше. Щорічно уряд Канади встановлює рівень мінімальної заробітної плати, що б удосконалити відносини роботодавців і робочого населення. У кожному регіоні він різний, в межах від 9 $ до11 $.  
  Секрет у тому, що в Канаді низький рівень інфляції та податків, що робить економіку гнучкою і дає можливість заробити середньостатистичному населенню. 


Основними напрямками для розвитку бізнесу в країні є: виробництво, конструювання, експорт / імпорт, сфера обслуговування і хай-тек. 
Так, за 4 роки кількість приватних підприємців зросла на 18%. Відповідно до звітів Американської асоціації малого бізнесу, Канада не перший рік займає місце в першій трійці за сприятливості умов для розвитку власного бізнесу.


Ще одним важливим фактором є те, що в Канаді визнається подвійне громадянство. Це означає, що, не втрачаючи свого нинішнього громадянства, купуєте громадянство Канади. Як це працює на практиці? Після отримання постійного жителя Канади ви можете вільно їздити в свою країну без візи і повертатися до Канади так само без візи. Через 3 роки проживання в Канаді ви отримуєте громадянство. Це дозволяє вам вільно жити в обох країнах, користуючись усіма їхніми благами. Так само громадянам Канади відкритий безвізовий в’їзд в 187 країн світу.


  Є кілька способів імміграції в Канаду. Одним з найпопулярніших, особливо серед молоді це через певні програми імміграції, з якими можна ознайомитися тут. Ще один спосіб це поїхати на навчання до Канади, для цього потрібно бути зарахованим до школи, коледж, університет чи інший навчальний заклад. Для цього варто вибрати виш і оформити всі супутні документи. 
Виїхати в Канаду можна на тимчасову роботу по робочій візі або за імміграційними програмами на підставі імміграційної візи.  
  Канада проводить активну імміграційну політику. Більше 250 тисяч чоловік щорічно приїжджають на постійне місце проживання в Канаду. У країні діють сотні різних організацій, які допомагають приїжджим адаптуватися, зокрема знайти роботу і вивчити мову.  
Що стосується освіти і медицини, то і тут Канада досягла успіху. Всі жителі, які знаходяться на території Канади легально, користуються безкоштовними медичними послугами, а діти отримують безкоштовну освіту. 

Канада забезпечує пенсіонерів та непрацездатних високими пенсіями і пільгами. Так само існує ефективно працююча система видачі державних допомог людям, які тимчасово опинилися без засобів до існування. Називається вона welfare. Це щось на кшталт нашої біржі праці, тільки ефективніше, якісніше і поширюється на всіх жителів країни, не залежно від громадянства. 

Крім того, завдяки численним бюджетним дотаціям практично всім жителям країни безкоштовно доступні такі програми, як спортивні секції для дітей, культурні заходи, спортивні змагання і т.д.

  У Канаді один з найнижчих у світі рівень злочинності. Це пов’язано із загальною високою культурою населення і добре навченою і оснащеною поліцією. 
У таких містах Канади, як Торонто, Монреаль і Ванкувер можна гуляти в цілковитій безпеці в будь-якому місці в будь-який час доби.
  Низький рівень злочинності пов’язаний ще з тим, що в Канаді немає особливо розподілу на багаті й бідні райони. Ви можете жити в будь-якому вподобаному, ціни скрізь приблизно однакові. Це виключає можливість створення бідних угруповань.

Комментариев нет:

Отправить комментарий