вторник, 29 декабря 2020 г.

Імміграція і адаптація лікарів в Канаді

 Уже багато років Канада відчуває гострий дефіцит лікарів і середнього медичного персоналу, і всі ці роки намагається вирішити проблему, як за допомогою внутрішніх ресурсів, так і за допомогою прийому більшої кількості іммігрантів лікарів і медсестер, які отримали освіту за межами Канади.

Стаття по темі: переклад диплома для навчання за кордоном

  Яскравим підтвердженням цього є внесення цілого ряду медичних професій в список пріоритетних спеціальностей для оформлення імміграційних віз за низкою основних імміграційних програм Канади.
Стаття по темі: переклад документів для навчання за кордоном

  Парадокс полягає в тому, що канадські університети приймають щорічно величезну кількість заявок на навчання лікарів і медсестер різного рівня і кваліфікації. У числі цих заяв переважна більшість громадян Канади. Але частина з них надходить від потенційних іноземних студентів, які обрали місцем свого освіти канадські університети. Але допускаються до навчання дуже обмежена кількість із загального числа поданих заяв.

Конкурс, також як і інтерес на лікарську освіту постійно зростає, але ще швидше ростуть вимоги по прийому студентів, які обрали перспективу стати дипломованим лікарем або медсестрою в Канаді. Особливо для громадян Канади, які отримали початкову освіту безпосередньо в нашій країні.

  Для прикладу можна навести торішнє рішення Університету Британської Колумбії (UBS), яке зобов’язало всіх вступників на медичне справу студентів не тільки мати 100% успішність за 12 років канадської школи, а й надати відмінні рекомендації за роки свого шкільного навчання від вчителів, а також з місць волонтерства та громадської діяльності студентів.

  Прийнята кілька років тому імміграційна програма по імміграції іноземних студентів, які здобувають освіту в Канаді (Canadian Experience Class) також не вирішує проблему дефіциту медичних працівників. Крім усього іншого вчорашні випускники університетів, які отримали право лікарської діяльності дуже неохоче залишають великі міста і, як правило, основний дефіцит і брак в медичному персоналі відчувають периферійні населені пункти Канади.

  Чергову спробу вирішити проблему зробив Федеральний уряд Канади, прийнявши на початку серпня 2012 роки програму заохочення лікарів.
  Починаючи з першої половини 2013 року, новоспечені лікарі, які здобули освіту в Канаді і готові практикувати в невеликих містах Канади отримують серйозні знижки у виплаті федеральних студентських позик в розмірі до 8 тисяч доларів рік. Загальна сума субсидій складе до 40 тисяч доларів за 5-ти річний термін.

  Вперше стимулювання лікарів для роботи в периферійних населених пунктах Канади була запропонована на розгляд на початку 2011 року. Судячи з новими пропозиціями, програма стимулювання працює і дає свої результати. Хоча Міністерство охорони здоров’я Канади визнає, що проблема забезпечення малих міст медперсоналом та й загальний дефіцит медпрацівників в цілому по Канаді, як і раніше стоїть дуже гостро.

Комментариев нет:

Отправить комментарий