пятница, 23 октября 2020 г.

Витребування дублікатів українських документів для Німеччини




Їдучи до Німеччини на тривалий період (наприклад, з метою отримання освіти або працевлаштування) а, можливо, і на постійне місце проживання, вкрай складно заздалегідь передбачити, які саме документи і на якому життєвому етапі можуть вам знадобитися. І якщо паспорт, наш основний документ, завжди з нами, то, що робити, якщо в чужій країні від вас раптом вимагають довідку з архіву, атестат, виданий двадцять років тому, або витяг з органів РАЦСу? Залишати все і їхати за тисячі кілометрів, щоб отримати дублікат потрібного документа, є фінансово затратним. А ще це незручно і довго, тим паче, в сьогоденних непростих умовах, коли чимало країн закривають кордони через загрозу коронавірусної інфекції. У такій ситуації не обійтися без процедури витребування дублікатів українських документів для Німеччини.


Витребування дублікатів: які документи можна отримати?


Звернувшись до нашого бюро перекладів, громадянин України має можливість отримати дублікати українських документів, перебуваючи в Німеччині. Ваша особиста присутність не буде потрібна. У яких випадках необхідна процедура витребування, і дублікати яких документів можна отримати?


Витребуванню підлягають документи, видані різними державними установами України. Це можуть бути органи юстиції (РАЦСи, архіви, суди різних інстанцій); Міністерство внутрішніх справ, а також Міністерство освіти України.


Витребувати для надання в Німеччині можна наступні документи:

  • свідоцтво про народження;
  • свідоцтво про реєстрацію або розірвання шлюбу;
  • свідоцтво про зміну імені;
  • свідоцтво про смерть;
  • різноманітні виписки органів РАЦСу;
  • судові документи;
  • довідки про несудимість;
  • довідки з архівів;
  • документи про освіту.

З огляду на, що витребувані дублікати українських документів знадобляться вам для подальшого надання в різні інстанції і органи в Німеччині, в нашому бюро ви також можете замовити переклад документів (в тому числі нотаріальний) іноземною мовою і проставлення апостилю.


Що потрібно для витребування документів?


Щоб наші фахівці могли зайнятися витребуванням дублікатів ваших особистих документів в державних інстанціях України, знадобиться довіреність. Її має видати власник документів на ім'я співробітника нашого бюро, який буде витребувати документи. Якщо ви перебуваєте в Німеччині, оформити таку довіреність можна через Консульство України, а також у нотаріуса (в цьому випадку треба буде проставити на неї апостиль в Німеччині).


Також для витребування дубліката українського документа нам знадобиться копія вашого паспорта, копія оригіналу документа, що витребується (за наявності) або точна інформація щодо дати і місця реєстрації запису цивільного стану, ПІБ людини, якій було видано документи, номер актового запису.


Стосовно термінів витребування документів, процедура триває в середньому два тижні. Однак іноді терміни можуть змінюватися (це залежить від швидкості обробки вхідних заявок місцевими органами влади). Витребування українських документів про освіту займає, як правило, 14 днів.


Зверніть увагу, що зазначені терміни не включають в себе час, який знадобиться для легалізації витребуваних документів та їх переклад іноземною мовою. Доставка документів гарантовано здійснюється міжнародною кур'єрською службою.


Вартість витребування документів залежить від цілого ряду чинників і обговорюється в кожному конкретному випадку індивідуально. Уточнити цю інформацію ви можете у наших консультантів. Окремо варто зазначити, що, завдяки налагодженим партнерським відносинам, за допомогою нашого бюро ви також можете отримати дублікати необхідних документів у РФ, Казахстані, Білорусі, Молдові, Туреччині, Польщі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий